Fysioterapi og Fascie Manipulation
v/ Annette Roed Ottosen

 

GANG-, BEVÆGE OG HOLDNINGSKORREKTION

Meget ofte handler vores fysiske problemer om, at vi gennem livet ikke bruger vores krop på den mest hensigtsmæssige måde; det kan f.eks. være en dårlig holdning, når vi går, står, sidder, arbejder eller laver bestemte bevægelser. Vi ved ofte godt selv, at holdningen eller bevægelsen ikke er allerbedst for os. Med tiden opstår tit diverse småskavanker, som langsomt vokser sig større, uden at vi tager dem alvorligt - måske også fordi vi ikke lige ved, hvad vi skal gøre ved det.

Holdnings- gang- og bevægeanalyser og korrektion vil tit være en nødvendig del af behandlingen, da problemet ellers vedligeholdes.

Holdnings- og bevægekorrektion handler i første omgang om at blive bevidst om, hvad man rent faktisk gør - først derefter er det muligt at aflære de gamle dårlige vaner. Så handler det om at mærke hvad der er rart og godt for kroppen og så lære kroppen / hjernen de nye og bedre vaner. Der vil ofte være muskler, der skal styrkes, for at blive stærke nok til at kunne få en bedre holdning eller gøre noget på en anden måde. Ligeledes vil der ofte være muskler, som er for korte eller overaktive, og som derfor skal udspændes eller afspændes, fordi de for længe har været på overarbejde.