Fysioterapi og Fascie Manipulation
v/ Annette Roed Ottosen

 

Generelt om behandlingen

1. konsultation

Undersøgelse, diagnosticering og opstart af behandling

Hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark eller skal have dækning fra anden forsikring, skal du inden behandlingsopstart kontakte din egen læge for at få en lægehenvisning til fysioterapi.

Du bedes medbringe sygesikringskort til første behandling.

Ved første besøg, som ca. varer ca. 1 time, foretager jeg en grundig undersøgelse, som består af

  • En samtale om symptomer, tidsforløb, årsag, om noget gør symptomerne værre eller bedre, om du tidligere har haft samme problem og har fået behandling for det 
  • Forskellige undersøgelser bl.a. kropsholdning, bevægeanalyse, ganganalyse, styrke, stabilitet, hvordan musklerne samarbejder, om leddene kan bevæges for meget eller for lidt

På baggrund af undersøgelsen stiller jeg en diagnose, hvorefter vi sammen kan lægge en målrettet plan for det videre forløb og aftale den behandlingsstrategi, der bedst og hurtigst muligt fører dig frem mod dit mål. Hvor tit og hvor længe, du skal gå til behandling, aftaler vi undervejs.

Hvis jeg vurderer, at behandling af dig kræver andet fagpersonale, vil jeg anbefale og rådgive dig desangående.

Behandlingen

Afhængig af problemets karakter kan behandlingen bestå af forskellige tiltag – oftest en kombination af flere - som er relevante for netop din problematik. Den vil altid involvere dig selv, så du aktivt tager del i din helbredelse og lærer at forebygge nye tilfælde.

Du vil ofte blive instrueret i øvelser og få et træningsprogram med hjem. Den træning, du laver mellem behandlingerne, er væsentlig for at få det bedre.

Når du kommer til behandling, er det vigtigt at få klarlagt, hvordan behandlingen og træningen virker på dine symptomer og på dit velbefindende.

Jeg vil anbefale, at du planlægger dine behandlinger hos mig, så du bagefter kan tage det med ro. Det er nemlig vigtigt, at din krop i minimum 2 timer efter behandlingen kan arbejde videre med de processer, der er sat i gang.